Спецпрокурор США: Манафорт заробив понад 60 мільйонів доларів як консультант в Україні

Колишній голова виборчої кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт заробив понад 60 мільйонів доларів, консультуючи підтримуваних Росією політиків в Україні, повідомив спеціальний прокурор США Роберт Мюллер у своїй заяві до суду в штаті Вірджинія.

За його словами, прокурори сподіваються довести, що Манафорт не вказав значної частини цих прибутків у свої податковій декларації.

Читайте також: Команда Манафорта використала на виборах у США відпрацьовані в Україні гасла?

За даними американських правоохоронців, Манафорт, зокрема, працював в Україні під час президентських виборів 2010 року і парламентських виборів у 2012 році. Крім того, він консультував українських політиків під час місцевих виборів і лобіював інтереси колишнього президента України Віктора Януковича.

Читайте також – Як Пол Манафорт обрав Україні президента Януковича: погляд напередодні суду

Восени 2017 року Манафорта та його колишнього помічника Ріка Ґейтса звинуватили у змові проти США. Слідчі, зокрема, вважають, що політтехнологи отримали «десятки мільйонів доларів» під час роботи в Україні й в період із 2006 до 2015 року вони провели через офшори 75 мільйонів доларів. На їхню думку, Манафортові вдалося відмити 30 мільйонів доларів.

У червні Манафортові змінили запобіжний захід із застави на тримання під вартою. За даними слідства, політтехнолог намагався впливати на свідків.

comments: