СБУ прийняла відставку голови Запорізької ОДА Костянтина Бриля

Служба безпеки України прийняла відставку генерал-майора Костянтина Бриля, який одночасно займав посаду голови Запорізької обласної адміністрації. Про це представники відомства повідомили на сторінці у Facebook.

«Його рішення про звільнення у запас погодили голова Служби безпеки України Василь Грицак та президент України Петро Порошенко. Костянтин Бриль обрав для себе шлях держслужбовця та вирішив надалі служити Батьківщині на посаді голови Запорізької облдержадміністрації», – йдеться у повідомленні.

Депутат Верховної Ради з фракції «Блок Петра Порошенка» Вадим Кривохатько подав на Костянтина Бриля до суду з вимогою визнати протиправним неподання ним електронної декларації та зобов’язати подати таку за 2015 рік. Судовий розгляд почався 10 травня.

Раніше голова Запорізької ОДА заявив на запитання журналістів програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і каналу «UA:Перший», що не оприлюднювати декларацію йому наказала Служба безпеки України, чинним офіцером якої він був.

У СБУ у відповідь на запит програми «Схеми» заявили, що декларація голови Запорізької облдержадміністрації Костянтина Бриля відсутня на сайті НАЗК, оскільки він проходить військову службу у Службі безпеки України. У відомстві запевнили, що голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль подав декларацію вчасно.

18 травня Костянтин Бриль заявив, що подав у відставку з лав СБУ за власним бажанням та звернувся до НАЗК за роз’ясненнями щодо механізму оприлюднення його е-декларації. Станом на 23 травня декларація вже була оприлюднена на сайті ОДА. 

comments: