«Південмаш» заявляє про укладення контракту на виготовлення 12 ракет-носіїв для міжнародних програм

Державне підприємство «Південний машинобудівний завод», що працює у Дніпрі, виготовить 12 ракет-носіїв серії «Зеніт» для міжнародних програм «Морський старт» і «Наземний старт». Інформацію про це 6 червня підтвердили на підприємстві.

За даними заводу, «Південмаш» і компанія S7 Sea Launch Limited уклали контракт на виробництво і поставку ракет-носіїв.

Згідно з повідомленням, ракети-носії будуть використані в рамках міжнародних космічних проектів для досліджень і використання космосу в мирних цілях.

На підприємстві заявляють, що новий контракт допоможе заводу вийти з майже чотирирічної фінансової кризи.

Як розповіли на підприємстві, зараз у виробництві на підприємстві є дві ракети «Зеніт-3SL» і «Зеніт-3SLБ». Зараз портфель замовлень «Південмашу» перевищує 350 мільйонів доларів.

Водночас у незалежній профспілці підприємства Радіо Свобода поінформували, що працівникам заводу винні зарплату: половину – за грудень минулого року та п’ять місяців нинішнього року. У профспілці також зазначили, що підписання контракту на виготовлення 12 ракет-носіїв може завантажити виробничі потужності підприємства не на один рік, тож робітники сподіваються на виплату заборгованості й підвищення оплати праці.

2016 року працівники державного підприємства «Південний машинобудівний завод» кілька разів виходили на акцію протесту проти невиплати заборгованості із зарплати. 2015 року працівники заводу провели більше ніж десять акцій у Дніпрі та Києві. На адміністрації підприємства пояснювали, що така ситуація склалась через фінансову скруту – підприємству бракувало замовлень на його продукцію.

comments: