П’ятеро українських воїнів поранені минулої доби на Донбасі – штаб

В результаті обстрілів з боку підтримуваних Росією бойовиків на Донбасі минулої доби п’ятеро українських військовослужбовців були поранені. Про це повідомили у прес-центрі штабу АТО на сторінці у Facebook.

За даними штабу, напередодні бойовики 66 разів відкривали вогонь по опорних пунктах Збройних сил України вздовж усієї лінії фронту.

«Майже третина цих порушень відбулась із застосуванням противником важкого артилерійського озброєння. Вкотре загарбники обстріляли й одне з прифронтових селищ», – повідомили у штабі.

Військові додали, що йдеться про селище Бердянське, неподалік Маріуполя.

«В результаті обстрілу було зруйновано дах та стелю одного з будинків на вулиці Морській. Одна з мін призвела до загоряння будівлі. Також значних пошкоджень зазнали ще декілька споруд, розташовані неподалік», – зазначили військові і додали жертв серед місцевого населення немає.

Сайти луганських бойовиків повідомляють, що українська сторона минулої доби здійснила 12 обстрілів територій, підконтрольних угрупованню «ЛНР». Сайти угруповання «ДНР» не вказують, як минули останні години на захоплених бойовиками територіях.

Про припинення вогню на лінії контакту домовлялися вже багато разів. Чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України мало почати діяти з 1 червня. Проте обстріли не припиняються, а сторони конфлікту звинувачують в цьому одна одну.

 

comments: