Президент підписав закон про стимулювання діяльності сімейних фермерських господарств

Президент України Петро Порошенко підписав закон про стимулювання створення й діяльності сімейних фермерських господарств, інформує Адміністрація президента.

Згідно з повідомленням, закон спрямований на отримання офіційного статусу сільським населенням, яке працює на своїй землі, що дозволить легально продавати свою продукцію і отримати соціальний захист та право на пенсію.

«Зміни передбачають віднесення до платників єдиного податку четвертої групи фізичних осіб – підприємців, які організували фермерське господарство, за умови відповідності сукупності певних критеріїв та визначення особливостей їх державної реєстрації/анулювання реєстрації, податкового обліку й звітності, сплати єдиного податку тощо», – пояснюють в адміністрації.

В АП наголошують, що закон встановлює державну допомогу у сплаті єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (від 10% до 90% мінімального страхового внеску) для кожного із членів фермерського господарства впродовж 10 років за рахунок коштів державного бюджету України через механізм доплати на користь застрахованих осіб-членів сімейного фермерського господарства єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Верховна Рада проголосувала за цей закон 10 липня.

comments: