Порошенко підписав закон про ратифікацію угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою

Президент України Петро Порошенко підписав закон про ратифікацію угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою, схвалений Верховною Радою 14 березня.

Як зазначають в Адміністрації президента, від моменту набуття чинності угодою Канада відкриє для українських експортерів 98% свого ринку товарів, також документ має низку норм і зобов’язань, що стосуються нетарифних заходів, які будуть сприяти тому, що доступ до ринків не буде обмежуватися невиправданими бар’єрами у торгівлі.

Угода набуде чинності в перший день другого місяця після одержання останньою зі сторін повідомлення про завершення виконання процедур, необхідних для її вступу в дію.

Сенат, верхня палата парламенту Канади, у другому читанні 8 березня схвалив ратифікацію Угоди про зону вільної торгівлі з Україною. Документ має ще пройти остаточне голосування у третьому читанні. Після ратифікації Сенатом угоду ще має підписати генерал-губернатор Канади.

Нижня палата парламенту Канади ратифікувала Угоду про зону вільної торгівлі з Україною 15 лютого. 

У липні минулого року під час візиту в Україну прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо українська і канадська сторони підписали угоду.

comments: