Порошенко закликав Раду обрати новий склад ЦВК та розблокувати вибори до ОТГ

Верховна Рада України має обрати новий склад Центральної виборчої комісії (ЦВК) та прийняти рішення щодо розблокування виборчого процесу в об’єднаних територіальних громадах (ОТГ). Про це заявив президент Петро Порошенко в інтерв’ю житомирському телеканалу «СК1», повідомляє прес-служба президента.

Так, говорячи про розблокування виборів у 127 новостворених об’єднаних територіальних громадах, президент наголосив, що держава має допомогти жителям створених громад взяти на себе відповідальність за власну долю.

«Якщо є якісь неузгодженості в законодавстві, то Верховна рада має негайно ухвалити рішення щодо розблокування процесу», – зауважив глава держави.

Якщо ж для цього потрібно рішення Центральної виборчої комісії, то знову таки Верховна Рада має розглянути президентське подання і обрати новий склад ЦВК, сказав президент.

«Це важливо не лише для створення об’єднаних територіальних громад, але і для забезпечення вільних прозорих чесних виборів Президента і Парламенту наступного року», – додав Порошенко.

7 вересня голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив телеканалу «Рада», що обрання нового складу ЦВК буде одним з ключових питань наступного пленарного тижня.

Читайте також: Не доторгувались: оновлення ЦВК відкладається до політичної осені

У лютому цього року президент України Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради подання щодо 14 кандидатур на посади нових членів Центральної виборчої комісії.

У серпні віце-прем’єр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко на своїй сторінці у Facebook написав, що 98 ОТГ очікують рішень ЦВК про призначення перших виборів.

comments: