Порошенко доручив Грицаку взяти справу Рубана «під особистий контроль»

Президент України Петро Порошенко доручив голові СБУ Василю Грицаку взяти справу керівника центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана, підозрюваного в підготовці теракту, «під особистий контроль», повідомляє Адміністрація президента України.

«Розслідувати, у найкоротший термін притягти винних до відповідальності, поінформувати суспільство і забезпечити мир та спокій громадян», – сказав Порошенко.

Грицак, зі свого боку, повідомив, що СБУ вдалося «попередити масштабні терористичні акти», які нібито мали бути вчинені найближчим часом у Києві та в інших містах України.

«Вчора, 8 березня 2018 року, при спробі переміщення на підконтрольну Україні територію з непідконтрольної був затриманий громадянин України Володимир Рубан з великим, я б сказав, дуже великим, об’ємом засобів ураження. Це зброя, вибухові матеріали, кулемети та інші військові засоби ураження», – сказав Грицак.

Він заявив, що рівень терористичної загрози «був найбільшим за часи незалежності» України.

Рубан був затриманий зранку 8 березня під час перетину лінії розмежування на Донбасі в контрольному пункті в’їзду та виїзду «Майорськ».

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука заявив, що Рубан «під виглядом переселенця намагався провезти цілий арсенал зброї, яка була прихована в меблях».

Рубана підозрюють у незаконному поводженні зі зброєю та підготовці терактів, зокрема, збройних замахів на державних діячів та політичних лідерів, серед яких президент України Петро Порошенко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, екс-прем’єр-міністр Арсеній Яценюк й секретар РНБО Олександр Турчинов.

Сам Рубан звинувачення відкидає.

comments: