Позиція Італії щодо суверенітету й територіальної цілісності України послідовна – посол

Позиція Італії стосовно суверенітету й територіальної цілісності України «чітка й послідовна», заявив посол Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа під час зустрічі із заступником міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Оленою Зеркаль, передає прес-служба МЗС України.

«Позиція Італії щодо підтримки суверенітету й територіальної цілісності України чітка й послідовна, про що Італія офіційно заявила на всіх міжнародних майданчиках, включно з недавніми заходами, що відбулися в рамках ЄС, НАТО та «Сімки» («Групи семи» – ред.)», – цитує Ла Чечіліа прес-служба МЗС України.

В українському зовнішньополітичному відомстві зазначили, що Україна розраховує, що Італія й надалі сприятиме збереженню єдиної позиції ЄС щодо підтримки України в боротьбі з російською агресією.

Ла Чечіліа викликали до МЗС України після того, як віце-прем’єр і міністр внутрішніх справ Італії та голова правої партії «Ліга» Маттео Сальвіні заявив, що Росія мала право анексувати український Крим. Крім того, він назвав революцію в Україні «псевдореволюцією».

У МЗС України засудили позицію італійського політика.

Міжнародна спільнота визнала окупацію та анексію Криму незаконними і засудила дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

comments: