На Донбасі поранені четверо українських воїнів – штаб

У зоні бойових дій 19 травня зазнали поранень четверо українських військових, йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТО на сторінці у Facebook.

«Ситуація у зоні проведення АТО залишається складною, з частковими ознаками ескалації конфлікту з боку російсько-терористичних військ. Кількість ворожих збройних провокацій минулої доби сягнула відмітки 55. Все частіше ворог застосовує артилерійське озброєння, використання якого суворо заборонене Мінськими домовленостями», – вказано в повідомленні.

За даними штабу, найбільше обстрілів напередодні було на приморському напрямку – 26. Крім обстрілу позицій українських військових, бойовики обстріляли і житлові райони, йдеться в повідомленні.

«Одна з ворожих мін калібру 82 міліметри знову влучила у житловий квартал Красногорівки. На щастя, руйнувань та постраждалих серед цивільних осіб немає», – додали у штабі.

В угрупованні «ЛНР» звинуватили Збройні сили України у восьми порушеннях режиму тиші на підконтрольних бойовикам територіях. За даними сепаратистів, вогонь вівся з 82 та 120-міліметрових мінометів, озброєння БМП, протитанкових гранатометів та стрілецької зброї. В угрупованні «ЛНР» станом на 9:00 суботи не надають інформації про останні години на захоплених донецькими бойовиками територіях.

Наприкінці березня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України, воно мало почати діяти від 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, а сторони конфлікту звинуватили в цьому одна одну.

comments: