МЕРТ: кадровим рішенням в «Укрзалізниці» передуватиме звіт правління і ради компанії

Найближчими тижнями Кабінет міністрів України заслухає звіт правління і наглядової ради ПАТ «Укрзалізниця» для подальшого ухвалення кадрових рішень щодо керівництва компанії, повідомляє Міністерство економічного розвитку торгівлі України.

«Аналізуючи ситуацію, що склалася із закінченням строку контракту керівника компанії Войцеха Бальчуна, на думку Мінекономрозвитку, ухваленню рішення щодо дії контракту голови правління ПАТ «Укрзалізниця» має передувати заслуховування урядом України (який виконує функції загальних зборів – вищого органу товариства) звітів правління та наглядової ради ПАТ «Укрзалізниця» з метою проведення аналізу діяльності товариства за 2016 рік», – йдеться в повідомленні МЕРТ 7 червня.

Протягом декількох тижнів голова правління і наглядова рада мають підготувати і представити відповідний звіт.

«У результаті заслуховування інформації щодо результатів діяльності товариства буде ухвалене рішення щодо продовження чи припинення трудових відносин з головою правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцехом Бальчуном», – додали в міністерстві.

Напередодні міністр інфраструктури України Володимир Омелян, який неодноразово критикував роботу Бальчуна на посаді керівника «Укрзалізниці», висловив сподівання, що Кабінет міністрів на засіданні 7 червня вирішить питання про подальше його перебування на посаді.

Контракт із Бальчуном, який відкидав критику на свою адресу, закінчився 5 червня.

У січні Кабмін ухвалив рішення про перепідпорядкування «Укрзалізниці» під безпосереднє управління уряду з-під керівництва Мінінфраструктури.

Кабінет міністрів України 20 квітня 2016 року підтримав пропозицію комітету з призначень керівників при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі, який запропонував призначити головою ПАТ «Укрзалізниця» екс-голову залізничної компанії Польщі Войцеха Бальчуна.

 

comments: