КВУ: лише 3 депутатів відпочили в санаторіях Ради цього року

Цього року лише троє чинних народних депутатів України відпочили в санаторіях Верховної Ради, повідомляє Комітет виборців України, посилаючись на дані апарату парламенту, надані у відповідь на запит.

За даними КВУ, відпочили разом із сім’ями у парламентських санаторіях два депутати з БПП – Микола Люшняк та Ігор Артюшенко, а також Костянтин Матейченко з «Народного фронту».

Крім того, за наданими апаратом парламенту відомостями, відпочили у санаторіях і дві колишні народні депутатки Тамара Прошкуратова й Ольга Гінзбург.

Нині у сфері управління Верховної Ради перебувають пансіонат «Таврійські зорі» і «Затока» у Скадовську Херсонської області, а також бази відпочинку «Конча-Заспа» і «Пуща-Водиця» у Києві.

Читайте також: КВУ назвав головних прогульників 8 сесії поточного скликання Ради

«Існування спеціальних санаторіїв Верховної Ради є недоцільним. Такі санаторії були популярні в СРСР, але зараз в них немає жодного сенсу. Цього року із 423 депутатів в цих закладах відпочили лише три депутати… Враховуючи низьку зацікавленість у відпочинку в цих закладах, їх було б логічно продати на відкритому конкурсі», – зазначив голова КВУ Олексій Кошель. 

Народні депутати нині перебувають на літніх канікулах.

Минулого року, нагадують у КВУ, в санаторіях парламенту офіційно відпочили чотири народні депутати восьмого скликання.

comments: