Журналісти України та Росії вимагають звільнити утримуваного бойовиками автора Радіо Свобода

Представники Національної спілки журналістів України та Союзу журналістів Росії (СЖР) спільно висловили солідарність із українським журналістом, автором Радіо Свобода Станіславом Асєєвим, якого з червня 2017-го року бойовики угруповання «ДНР» незаконно утримують у Донецьку. Про це 22 лютого повідомила прес-служба Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

Відповідну заяву, в якій міститься вимога звільнити Асєєва, активісти журналістських організацій обох країн погодили під час зустрічі у Відні під егідою Представника ОБСЄ з питань свободи медіа Арлема Дезіра.

«Ми стурбовані відсутністю доступу до Станіслава Асєєва та відсутністю інформації про стан здоров‘я журналіста», – йдеться в заяві.

Заяву солідарності із українським журналістом Асєєвим підписали голови НСЖУ Сергій Томіленко та СЖР Володимир Соловйов. Про підтримку позиції колег також оголосили керівники Європейської Федерації журналістів та австрійського відділення «Репортерів без кордонів».

Наприкінці 2017 року міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» закликала звільнити з полону донецького блогера і журналіста.

Зв’язок із донецьким блогером і автором проекту Радіо Свобода Радіо Донбас.Реалії Станіславом Асєєвим, відомим за псевдонімом Станіслав Васін, зник 2 червня. Бойовики понад місяць відмовлялися вказати, де перебуває Асєєв. У липні представники угруповання «ДНР» підтвердили утримання в заручниках журналіста Станіслава Асєєва і дозволили йому зустрітися з матір’ю

comments: