Директор ДБР просить НАБУ перевірити 27 кандидатів на керівні посади в бюро

Директор Державного бюро розслідувань (ДБР) Роман Труба звернувся до директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника з проханням провести перевірку 27 кандидатів на керівні посади в ДБР, рекомендовані до призначення зовнішньою комісією після проведення конкурсу. Про це повідомив Роман Труба 25 липня на засіданні громадської ради при ДБР.

За його словами, список кандидатів, запропонований зовнішньої комісією до призначення, – це рекомендація, а не імператив, законодавство передбачає проведення перевірок перед призначенням.

Директор ДБР висловив упевненість у тому, що Артем Ситник зацікавлений у проведенні об’єктивних перевірок кандидатів на посади в Держбюро розслідувань.

«За результатами перевірок ми повинні отримати відповідь, чи мають підстави звинувачення кандидатів», – заявив Роман Труба.

18 липня зовнішня комісія оголосила переможців конкурсу на 27 керівних посад у ДБР.

Читайте також: Переможці конкурсу на керівні посади в ДБР: скільки з них доброчесних

Представництво ЄС в Україні заявило про суттєві порушення прав людини, до яких, як стверджується, причетні деякі кандидати, а також про їхню можливу причетність до корупційних правопорушень і висловило сумніви щодо їхньої доброчесності.

Рада громадського контролю при ДБР висловила стурбованість  результатами конкурсу і з цього приводу призначила на 25 липня своє позачергове засідання,

Директор ДБР Роман Труба повідомив, що схвалюватиме рішення про призначення на посади в бюро тільки після проведення перевірки щодо переможців конкурсу.

У Державному бюро розслідувань тривають конкурси на 701 посаду: 27 – керівних, 219 посад у центральному апараті ДБР і 455 – у семи територіальних управліннях.

Державне бюро розслідувань – новий правоохоронний орган, створений для розслідування злочинів (у тому числі корупційних, не підслідних НАБУ) високопосадовців, суддів, співробітників Національного антикорупційного бюро і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, екс-президентів та членів уряду.

comments: