ГПУ викликає на допит бізнесмена Павла Фукса

Генеральна прокуратура України викликає на допит українського бізнесмена Павла Фукса як свідка в кримінальному провадженні.

Повістка оприлюднена на сайті ГПУ. Згідно з нею, Фукс має прийти до слідчого департаменту міжнародно-правового співробітництва Генпрокуратури на вулиці Різницькій у Києві 22 серпня о 15:00.

У повістці не уточнюється, чого стосується кримінальне провадження, в рамках якого Фукса викликають на допит. Однак, як повідомляє інтернет-видання «Українська правда» з посиланням на реєстр судових рішень, провадження було відкрите в травні 2017 року «за фактами сприяння невстановленими особами діяльності злочинної організації».

За версією слідства, ці «невстановлені особи» намагалися перешкодити спецконфіскації 1,5 мільярда доларів оточення колишнього президента України Віктора Януковича.

Крім того, за повідомленням на сайті ГПУ, Фукса вже викликали в цій справі як свідка на допит 16 липня. Чи був він на цьому допиті, невідомо.

Фукс – донедавна російський, а тепер український бізнесмен, був фігурантом розслідувань спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший» «Схеми».

На початку 2018 року арабська медіакомпанія «Аль-Джазіра», що працює в Катарі, оприлюднила своє розслідування, за матеріалами якого, двоє українських олігархів перекупили у третього компанію, що є формальним власником частини активів, заморожених у рамках пошуку коштів, викрадених колишнім президентом України Віктором Януковичем і його оточенням. Одним із бізнесменів, за даними телеканалу був Павло Фукс.

 

 

comments: