Голова Донецької ОВЦА попросив Сайдіка сприяти міжнародному доступу до в’язнів у «ДНР»

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації (ОВЦА) Олександр Куць на зустрічі зі спецпредставником ОБСЄ в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Мартіном Сайдіком попросив його активніше порушувати питання доступу міжнародних організацій до українців у тюрмах на окупованій території, про це Куць написав у Facebook.

«Просив Мартіна Сайдіка активніше порушувати питання доступу міжнародних організацій до в’язниць та інших місць, де незаконно тримають українських громадян», – зазначив Олександр Куць.

Також, говорячи про відновлення інфраструктури, він зазначив, що українській стороні складно гарантувати безпеку співробітників об’єктів життєзабезпечення населених пунктів.

«Якщо раніше про припинення бойових дій для проведення відновлювальних робіт домовлялися через СЦКК, то після виходу звідти представників Росії ключову роль у цьому питанні стали відігравати міжнародні організації, зокрема, ОБСЄ. Але після смерті ватажка бойовиків Захарченка окупаційна влада взагалі припинила будь-які контакти з цього приводу», – зазначив голова обладміністрайції.

Читайте також: Рятувальники завозять питну воду до Авдіївки – ДСНС

За його словами, саме тому зупинилися роботи на газорозподільній станції в Красногорівці, досі зупинена Донецька фільтрувальна станція, де в результаті негоди на тимчасово окупованій території обірвалися дроти і вийшов з ладу генератор.

Донецька фільтрувальна станція розташована на лінії зіткнення між Ясинуватою та Авдіївкою і забезпечує водою близько 300 тисяч споживачів як на підконтрольній, так і на окупованій території Донбасу.

З липня 2014 року станція неодноразово опинялася під вогнем, у зв’язку з чим її робота припинялася.

comments: