Штаб: один військовослужбовець загинув минулої доби на Донбасі

В результаті обстрілів з боку підтримуваних Росією бойовиків на Донбасі минулої доби один український військовослужбовець загинув через поранення не сумісні з життям. Про це повідомили у прес-центрі штабу АТО на сторінці у Facebook.

За даними штабу, напередодні бойовики 50 разів відкривали вогонь по опорних пунктах Збройних сил України вздовж усієї лінії фронту.

«Зафіксовано 9 випадків застосовування противником забороненого Мінськими угодами озброєння, а також двічі окупанти обстріляли житлові квартали прифронтових населених пунктів», – йдеться в повідомленні. Так, серед населених пунктів, житлові райони яких уразили обстріли бойовиків – Мар’їнка та Щастя. За даними штабу, ніхто з мирних жителів не постраждав.

Повідомляється також, що найбільше обстрілів у четвер було на приморському напрямку – 24.

Сайти донецьких та луганських бойовиків станом на 6:30 ранку 16 червня не вказують, як минули останні години на підконтрольних угрупованням «ДНР» та «ЛНР» територіях.

Про припинення вогню на лінії контакту домовлялися вже багато разів. Чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України мало почати діяти з 1 червня. Проте обстріли не припиняються, а сторони конфлікту звинувачують в цьому одна одну.

comments: