Фейгін підтвердив участь в засіданнях у «справі Умерова» наступного тижня

Адвокат Марк Фейгін підтвердив участь у судовому процесі проти одного з лідерів кримськотатарського національного руху Ільмі Умерова в підконтрольному Кремлю суді Криму. Про це він написав у неділю на сторінці у Facebook.

«У найближчі дні я вирушаю до Криму, щоб взяти участь в засіданнях Сімферопольського районного суду на захист Ільмі Умерова. Це буде вражаючий процес, що запам’ятається надовго», – написав Фейгін.

Наступне засідання підконтрольного Кремлю суду у «справі Умерова» призначене на 7 червня.

Попереднє судове засідання у справі відбулося 31 травня. Тоді суд відмовив Умерову в перенесенні дати попереднього засідання через відсутність одного з адвокатів – Еміля Курбедінова, також не мав можливості долучитися до справи адвокат Марк Фейгін.

У травні 2016 року екс-прокурор Криму Наталія Поклонська повідомила, що слідчі ФСБ порушили проти Ільмі Умерова кримінальну справу за статтею про екстремізм.

Затримання, обшук і порушення кримінальної справи, тримання в психіатричній лікарні для проведення примусової судово-психіатричної експертизи заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова викликало громадський і міжнародний резонанс.

Голова Меджлісу Рефат Чубаров вважає переслідування Ільмі Умерова частиною кампанії гонінь і утисків кримськотатарського народу в анексованому Росією Криму.

Згідно з даними офіційного сайту підконтрольного Кремлю Сімферопольського районного суду, кримінальну справу стосовно Ільмі Умерова передали для вивчення судді Андрію Кулішову.

За інформацією, розміщеною на сайті «Миротворець», Андрій Кулішов розшукується правоохоронними органами України за порушення присяги судді та підозрюється за статтею 111 Кримінального кодексу України («державна зрада»). При цьому в списку звільнених кримських суддів Вищою радою правосуддя України суддя Андрія Кулішова немає.

comments: