У Генштабі прокоментували рішення Путіна назвати свої полки на честь українських міст 

Рішення Володимира Путіна присвоїти танковим полкам російської армії назви українських міст свідчать про імперські амбіції Москви, таку думку висловив в коментарі Донбас.Реалії (проект Радіо Свобода) прес-офіцер Генерального штабу міністерства оборони України Владислав Волошин. 

«Називаючи так ці полки, вони показують і маркують територію, куди вони хочуть дійти. Це показує те, що Рграниця їх намірів – не тільки в Україні, але й в європейських містах», – сказав представник Генштабу.

Нагадаємо, на початку липня президент Росії Володимир Путін дав кільком військовим формуванням найменування, ідентичні назвам міст в Україні, Білорусі, Польщі, Німеччині та Румунії.

Відповідно до указів, 6-й танковий полк російської армії називатиметься «Львівським», 68-й танковий полк – «Житомирсько-Берлінським», 163-й танковий полк – «Ніжинським». 

Крім того, російські армійські полки були перейменовані за назвами білоруських міст Вітебськ, Кобрин, Слонім, а також за назвами столиць Польщі та Німеччини, Варшави та Берліна й румунського регіону Трансильванії. 

comments: