Ситник: НАБУ викликало на допит Кононенка у справі Онищенка

Національне антикорупційне бюро викликало на допит народного депутата Ігоря Кононенка, повідомив в онлайн-інтерв’ю журналісту LIGA.net голова НАБУ Артем Ситник.

Голова Бюро нагадав, що справа Олександра Онищенка наразі передана до суду і суд надав дозвіл на його заочне засудження. Крім того, детективи НАБУ запросили на допит осіб, які фігурують у листуванні Онищенка, яке свого часу оприлюднив журналіст Дмитро Гнап.

За словами Ситника, детективи наразі звіряють переписку Онищенка з рішеннями, які ухвалював парламент, і зауважують паралелі між цими двома процесами.

«Бачимо, коли, наприклад, бачимо, що в парламенті приймалося рішення по ренті. І бачимо, як в цій переписці з ким і хто як вирішував це питання, в тому числі пан Онищенко. Зараз запрошені для проведення допитів особи, які в цій переписці фігурують. Подивимось. Розслідування триває. Наскільки знаю, сьогодні детективи пана Кононенка викликали на допит», – розповів він.

Читайте також: «НАБУ відкрило справу щодо незадекларованого елітного майна в США фігуранта розслідування «Схем»

Зараз Онищенко перебуває за межами України. Раніше НАБУ викликала його на допит. В липні 2016-го Верховна Рада позбавила народного депутата імунітету.

За версією слідства, Онищенко причетний до розкрадання понад 1,6 мільярда гривень з 2013 по 2016 рік. Збитки підприємству «Укргазвиобування» оцінюються в більш ніж 740 мільйонів.

У грудні 2016 року «Громадське Телебачення» оприлюднило розслідування проекту «Слідство.Info», в якому колишній депутат Онищенко надав інформацію про корупцію в президентській партії «Блок Петра Порошенка».

comments: