Державне бюро розслідувань: призначено 5 заступників директорів теруправлінь

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба призначив на посади п’ятьох заступників директорів територіальних управлінь ДБР, повідомляє прес-служба бюро.

Так, Олександра Лисого призначено заступником директора територіального управління у Хмельницькому; Олександра Мельникова – заступником директора територіального управління у Києві. Богдан Чегіль став заступником директора територіального управління у Мелітополі; Ігор Руденко – заступником директора територіального управління у Краматорську; Микола Чернов – заступником директора територіального управління у Миколаєві.

«Сьогодні призначено п’ять із 14 переможців конкурсу на посади заступників директорів теруправлінь, при цьому були враховані дані поліграфу, спецперевірки, НАБУ та інформації зі ЗМІ», – повідомив директор ДБР Роман Труба.

Він зауважив, що стосовно деяких переможців є зауваження матеріального характеру, щодо низки кандидатів наразі тривають спецперевірки. По деяких із них рішення планують прийняти найближчими днями. Труба зазначив, що це можуть бути і негативні рішення.

20 липня внутрішня конкурсна комісія №2 визначила 14 переможців конкурсу на посади заступників директорів територіальних управлінь ДБР.

28 серпня директор ДБР Роман Труба повідомив, що вирішив відмовити конкурсній комісії в призначенні переможців конкурсу на 27 керівних посад до територіальних управлінь відомства.

Читайте також: Рішення Труби: що відбувається з призначеннями в ДБР і як це вплине на його роботу

Серед причин він назвав те, що один із переможців фігурує в кримінальному провадженні щодо державної зради, інший кандидат із членами його родини фігурують у кількох кримінальних провадженнях щодо легалізації коштів, здобутих злочинним шляхом, іще один кандидат – «тісно спілкується з представниками сепаратистів», інші два – куми, котрі «разом розпочинали свій робочий шлях, разом просувалися по професійній драбині».

18 липня зовнішня комісія оголосила переможців конкурсу на 27 керівних посад у ДБР.

Рада громадського контролю при Державному бюро розслідувань була стурбована результатами конкурсу.

Представництво ЄС в Україні заявило про суттєві порушення прав людини, до яких, як стверджується, причетні деякі кандидати, а також про їхню можливу причетність до корупційних правопорушень і висловило сумніви щодо їхньої доброчесності.

Державне бюро розслідувань – новий правоохоронний орган, створений для розслідування злочинів (у тому числі корупційних, не підслідних НАБУ) високопосадовців, суддів, співробітників Національного антикорупційного бюро і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, екс-президентів та членів уряду.

comments: