ГПУ: до суду направлений обвинувальний акт у справі про викрадення Вербицького й Луценка

Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт стосовно підозрюваного у викраденні учасників Євромайдану Юрія Вербицького та Ігоря Луценка, повідомила прес-служба ГПУ.

Акт направили до Бориспільського міськрайонного суду Київської області. Він стосується «однієї цивільної особи, яка обвинувачується в участі у злочинній організації, створеній з метою протидії акціям протестів, вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинів із залученням «тітушок», зокрема викраденні в ніч з 20 на 21 січня 2014 року з приміщення Олександрівської клінічної лікарні, розташованої на вул. Шовковичній, 39/1 у м. Києві, учасників Євромайдану І. Луценка і Ю. Вербицького, їх катування, а також умисного вбивства останнього».

Наприкінці червня ГПУ повідомила, що завершила досудове розслідування в провадженні про викрадення Вербицького і Луценка.

Читайте також: Організатора викрадення Вербицього та Луценка запідозрили через візит до Росії – Донський

Активістів Євромайдану Юрія Вербицького й Ігоря Луценка невстановлені особи викрали 21 січня 2014 року з Олександрівської лікарні, куди Луценко привіз Вербицького після поранення під час сутичок на вулиці Грушевського.

Їх завезли за місто, катували і допитували, а потім кинули в лісі на морозі. 22 січня тіло Вербицького виявили у лісі під Гнідином Бориспільського району Київської області.

Арешт підозрюваного Олександра Волкова продовжили до 29 липня. Йому інкримінують викрадення Луценка і Вербицького, їх катування, умисне вбивство Вербицького, а також створення злочинної організації, вчинення окремими групами громадян тяжких та особливо тяжких злочинів – викрадення і катування протестувальників, замахи на їхні вбивства, вбивства

comments: