Голова МЗС закликав ЄС далі розбудовувати відносини з Україною

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав Європейський союз до більш амбітних і стратегічних цілей у розбудові відносин із Україною.

«Демократична і європейська Україна є невід’ємною частиною стабільності в Європі», – сказав він, виступаючи в перебігу робочого візиту до Австрії на Європейському форумі Вахау, інформує прес-центр МЗС.

Виступаючи перед учасниками форуму, серед яких – міністри закордонних справ низки європейських держав, члени уряду Австрії, представники експертних кіл, Клімкін наголосив на важливості спільної відповідальності за успіх європейського проекту, мовиться в повідомленні.

Коментуючи виклики, які постають перед сучасною Європою, міністр відзначив необхідність тіснішої співпраці для подолання наявних загроз європейській безпеці. Клімкін, зокрема, наголосив: «Нашим спільним європейським інтересом є, щоб Росія припинила свою політику агресії й порушення міжнародного права». Важливими кроками на цьому шляху має стати сумлінне виконання Росією мінських домовленостей і припинення незаконної анексії Криму, наголосив міністр.

Крім того, мовиться в повідомленні, в контексті завтрашнього набуття чинності режимом безвізових поїздок до ЄС Клімкін сказав: «Це момент свободи і визнання для українців. Це відчуття належності до Європи означає для нас надзвичайно багато».

Останнім часом у відносинах між Євросоюзом і Україною сталися кілька важливих кроків. Зокрема, Угоду про асоціацію між Україною і Європейським союзом ратифікувала остання країна-член ЄС, Нідерланди, також Євросоюз надав Україні безвізовий режим для короткотермінових відвідин, що набуде чинності в ніч на неділю, 11 червня.

comments: