Вісьмом людям вручили підозру в справі «Держінвестпроекту» – САП

Правоохоронці 24 липня вручили підозру в справі «Держінвестпроекту» вісьмом людям, місце перебування яких встановлене, повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура у Facebook.

Їм інкримінують створення злочинної організації, заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, придбання або створення суб’єктів підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності, вчинене повторно, та легалізацію доходів, одержаних злочинним шляхом.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура зазначає, що 26 липня прокурори визнали зібрані під час досудового розслідування в справі «Держінвестпроекту» докази достатніми для складання обвинувального акта.

За даними слідства, у 2012 році з державного бюджету України виділили понад 500 мільйонів гривень для реалізації низки національних проектів. Зокрема, проектів «Якісна вода», що передбачав встановлення в найбільших містах України автоматів із розливу питної води, та «Олімпійська надія-2022», за яким мали бути зведені інфраструктурні об’єкти для проведення зимових олімпійських ігор в Україні.

У САП додали, що матеріали стосовно інших ймовірних співучасників, зокрема, екс-голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва та його рідного брата, виділили в окреме провадження, їх подальше розслідування доручили детективам Національного антикорупційного бюро України.

Досудове розслідування детективи НАБУ розпочали у жовтні 2016 року.

Владислав Каськів обіймав посаду голови Держагентства з інвестицій та управління національними проектами України у 2010–2014 роках. У вересні 2014 року Кабінет міністрів ухвалив рішення ліквідувати Держінвестпроект, поклавши його функції на Міністерство економічного розвитку і торгівлі.

comments: