Бриль заявляє, що звільнився з СБУ, і просить оприлюднити його е-декларацію

Голова Запорізької обласної держадміністрації Костянтин Бриль заявляє, що звільнився у лав Служби безпеки України у запас за власним бажанням. Він заявив про це 18 травня в Запоріжжі.

У зв’язку з цим Бриль пообіцяв найближчим часом оприлюднити свою електронну декларацію, неподання якої він раніше пояснював розпорядженням СБУ.

За словами голови ОДА, він вже звернувся до Національного агентства із запобігання корупції за поясненнями, як це зробити.

«Я буквально сьогодні звертаюсь НАЗК, щоб мені там роз’яснили подачу моєї електронної декларації, яку я до цього подав до Служби безпеки України, бо на сьогоднішній день цей порядок іще не визначений… Я звертаюся до НАЗК, щоб мою декларацію, яку я подав і яка перебуває в архіві СБУ, НАЗК змогло оприлюднити на загальнодоступних інформаційних ресурсах», – сказав Бриль. 

Раніше голова Запорізької ОДА заявив, що не оприлюднювати декларацію йому наказала Служба безпеки України.

«Не маю права порушити наказ. Я є чинним офіцером Служби безпеки України. Для всіх офіцерів без винятку: для Бриля, для Іванова, для Петрова є особливий порядок подачі до НАЗК наших декларацій. Я її подав. І розкрити цю декларацію, яка містить набагато більше інформації, ніж звичайна декларація, яку я подавав і вона була загальнодоступною, я не маю права порушувати наказ», – відповів Костянтин Бриль на запитання журналістів програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і каналу «UA:Перший».

У СБУ у відповідь на запит програми «Схеми» заявили, що декларація голови Запорізької облдержадміністрації Костянтина Бриля відсутня на сайті НАЗК, оскільки він проходить військову службу у Службі безпеки України. У відомстві запевнили, що голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль подав декларацію вчасно.

На сьогодні голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль – єдиний з голів облдержадміністрацій, чия електрона декларація відсутня у вільному доступі.

Згідно з інформаційною довідкою Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, він є власником понад 40 соток землі та двох будинків на 625 і 282 квадратних метри в елітному поселенні Пуща-Водиця у Києві.

Дружина Костянтина Бриля Майя є власницею квартири площею 222 квадратні метри і гаража в центрі Києва, однокімнатної квартири під Києвом, а також мисливського будинку в урочищі «Діброва» у Київській області.

comments: